» ORTASÖKÜ KÖYÜ 2 METRE KARIN ALTINDA

Bozkurt Ortasökü köyünde kar kalınlığı 2 metreyi aştı.
         Ortasökü Köyü Muhtarı Ali Ersöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 mahallesi bulunan köyün, yaklaşık 2 aydan bu yana kar altında olduğunu söyledi.
         Köyün coğrafi yapısı nedeniyle il genelinde 15-20 santimetre kar bulunduğunda bile köylerindeki karın en az 1 metreye ulaştığını bildiren Ersöz, buna rağmen hayatlarından şikâyetçi olmadıklarını belirtti.
         Köye bağlı Isırganlık Mahallesi'nin kara yolu üzerinde olması nedeniyle ulaşıma açık olduğunu ifade eden Ersöz, diğer 8 mahalle ile irtibat kuramadıklarını bildirdi.
         Traktörlerin ve otomobillerin 2 metrelik kar yığınları altında kaldığını ifade eden Ersöz, köyde bulunan sağlık ocağının ise kimi zaman kar altında kaybolduğunu, bunun üzerine köy halkının imece usulüyle binanın etrafını ve yollarını açtığını kaydetti.
         Ersöz, köydeki bazı hastaları ise köy yollarının kapalı olması nedeni il merkezindeki hastanelere götüremediklerini söyledi.

YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bozkurt Kaymakam Vekili Abdülmuttalip Aksoy ise ilçede bulunan 32 köyden sadece 3'ü ile ulaşım sağlanamadığını bildirdi.
     Ortasökü köyündeki kar kalınlığı nedeniyle çalışmaların güçlükle yapıldığını belirten Aksoy, İl Özel İdaresine ait dozerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
     Ortasökü'nün ilçenin en yüksek kesiminde olduğunu ve rüzgârın da etkisiyle köyde kar yığınları oluştuğunu ifade eden Kaymakam Aksoy, köylülerin, yaşadıkları zorluklara rağmen sağlık ocağı ve ilköğretim okulunun etrafını kardan temizlediğini belirtti.

KastamonuLife ( A.A )

tek kelime ile süper????????!!!!
  : büşra ceylan20.04.2008 10:04:07

YİNE İYİ YAĞMIŞ
  : tuba07.03.2008 14:08:03

az olmuş muhtar bizim zamanımızda biliyosun yaklaşık 5 mt yağmıştı.şaka tabiki tanıyanlara selamlar allah kolaylık versin özellikle arka mahalledeki niyazi ve aşağıdaki bi yaşlı amca vardı şu an ismi aklıma gelmedi.
  : ormanci uğur04.03.2008 21:58:26

BEREKET YAĞMIŞ KARDEŞİM BAKIN İST YAGMIYO İNSANLAR YAZIN KARA KAR DÜŞÜNÜYOR ALLAHIMIZAÜKÜR EDELİM KAR BEREKETTİR .
  : AHMET İNAN26.02.2008 23:27:23

yasarlı koyunde üçbucuk metre kar var koy hızmetlerı uyuyor bassoku mah yolu iki aydır kapalı
  : Enes kalafat26.02.2008 20:03:30

umarım düzelir